Om Jesper

Det bedste fundament for et godt liv

I barndommen og ungdommen skaber vi fundamentet for resten af vores liv. Det gælder i høj grad i vuggestuer og børnehaver, i folkeskolerne og i de kommunale fritidstilbud. 

Sammen med resten af Børne- og Ungdomsudvalget koordinerer og planlægger jeg den samlede indsats for børn og unge mellem 0 og 18 år i Københavns Kommune. Vi skal have de allerbedste tilbud, som skaber de bedste fysiske og menneskelige rammer for trivsel, læring og udvikling. 

DAGTILBUD

Vi skal give københavnerne den bedste start på livet, og vores daginstitutioner skal danne rammen om trygge, udviklende og sjove år i børnenes liv.

SKOLER

Folkeskolen skal være alle forældres foretrukne valg, simpelthen fordi folkeskolen som ingen anden kan skabe et stærkt fællesskab. I folkeskolen mødes vi på tværs af sociale, økonomiske og etniske skel, og eleverne får de faglige kompetencer, de har brug for videre i livet. 

FRITID

Fritidshjem og klubber skal være trygge og attraktive mødesteder til byens børn og unge, på tværs af social baggrund og båret af fælles interesser. 

OM MIG

Min opvækst har dannet grundlaget for mit politiske liv. Jeg er født i 1962 i Tingbjerg, hvor jeg boede frem til 2018. Bydelen har været rammen om det meste af mit liv – ikke mindst min barndom, hvor jeg udforskede områdets mange grønne oaser, nød godt af det gode naboskab og legede med vennerne i frikvartererne på den tidligere Gavlhus Skole.  

Bydelen har på godt og ondt været fundamentet for mit politiske livssyn. Jeg har altid holdt af Tingbjerg, fordi der er et stærkt fællesskab, hvor folk kender og passer på hinanden. Men det er også et kvarter, hvor der bor mange mennesker med problemer og udfordringer. Det har givet mig en forståelse for forskellige livssituationer og en klar holdning om, at alle fortjener en chance.

I dag er jeg blandt de mange nybyggere i Ørestaden, og noget af det, jeg elsker ved København, er forskelligheden kvarter for kvarter. Det skal vi holde fast i.

I mit professionelle liv har jeg tidligere været gruppeformand for Socialdemokratiet i Københavns Kommune og regnskabschef i Socialt Boligbyggeris Ungdomsklubber. Før det arbejdede jeg i en årrække som uuddannet klubpædagog i Tingbjerg Fritidscenter, hvor jeg var med til at etablere en af Danmarks første lokale tv-stationer med udsendelser produceret af børn og unge i Tingbjerg.

Jeg blev valgt ind i Borgerrepræsentationen første gang i 2001, i de sidste måneder af 2013 var jeg børne- og ungdomsborgmester første gang, og fra 2014 til 2018 var jeg socialborgmester. I dag er jeg tilbage i Børne- og Ungdomsforvaltningen, hvor jeg arbejder for at give byens børn og unge de bedste kort på hånden.