Vuggestuer opfordres til at udvide antallet af børn fra 12 til 14 på stuerne

21.02.2018
  • Børne- og Ungdomsudvalget har besluttet, at forvaltningen skal kontakte alle vuggestuer, der er bygget til flere børn og opfordre dem til at udvide fra 12 til 14 børn på stuerne.
Børne- og Ungdomsudvalget har besluttet, at forvaltningen skal kontakte vuggestuer med plads og opfordre til, at de udvider til 14 børn.

I eftermiddag mødtes Børne- og Ungdomsudvalget for at træffe en beslutning om at etablere flere vuggestuepladser for at imødekomme det akutte behov, der er i Københavns Kommune.

Børne- og Ungdomsudvalget besluttede, at Børne- og Ungdomsforvaltningen opfordrer de vuggestuer, der har plads, til at udvide antallet af børn på stuerne fra 12 til 14 børn. Vælger vuggestuerne at følge forvaltningens opfordring, følger der penge med til at ansætte flere medarbejdere, så normeringen forbliver den samme som i dag. 

Børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen er tilfreds med udfaldet af dagens møde og siger: 

 “Det er den bedste og hurtigste løsning på det akutte behov for flere vuggestuepladser. Med denne beslutning sender vi politikere et klart signal til institutioner om at hjælpe til, så vi kan få flere pladser til alle de børn, der mangler en plads her og nu. Nu er det op til institutionerne at vurdere, om de vil tage imod to børn ekstra på stuerne. På den måde kan vi også tage hensyn, hvis der er særlige forhold, der gør, at de siger nej. Men der vil selvfølgelig følge penge med de ekstra børn, og derfor forbliver kvaliteten i vuggestuerne den samme som hidtil.”

Cirka 120 vuggestuer i Københavns Kommune er bygget til at have 14 børn på hver stue. I dag har 80 af de vuggestuer frivilligt valgt at merindskrive, så der er 14 børn på stuerne. 

Jesper Christensen håber,  at de resterende 40 følger opfordringen fra forvaltningen:

“Hvis de resterende 40 institutioner udvider til 14 børn, får vi cirka 200 nye pladser her og nu. Det vil betyde utroligt meget for de københavnske børnefamilier, og det er den eneste løsning, der reelt giver nye pladser. Og vi skylder de københavnske børn og deres forældre en bedre løsning end at sende dem tværs gennem byen, hvilket kun betyder, at familierne får mindre tid sammen derhjemme.”