Organisationer får 8 mio. kr. til at hjælpe udenlandske hjemløse

18.12.2015
  • ""
Pengene skal blandt andet bruges til rådgivning, sundhedshjælp, overnatningspladser og hjælp til en tilbagevenden til hjemlandet.

Syv frivillige organisationer har fået i alt otte millioner kr. til at hjælpe særligt udsatte migranter de næste fire år. De otte millioner kr. er en del af kommunens transitprogram til hjælp til særligt udsatte migranter. Programmet blev indført sidste år.

Socialborgmester Jesper Christensen er glad for, at programmet nu kan fortsætte.

”Problemerne for de mest udsatte migranter går ikke væk – tvært imod. Så jeg er glad for – og stolt af, at vi med transitprogrammet faktisk har skabt noget, der virker. Det er langt fra nok, og jeg mener stadig, at regeringen burde tage mere ansvar. Men indtil den gør det, er vores program en god løsning”.

En af organisationerne, der har fået penge gennem puljen, er WeShelter. De har fået 380.000 kr. årligt til at tilbyde social- og sundhedsfaglig indsats til udenlandske stofmisbrugere i Mændenes hjem.

Transitprogrammet blev oprettet i 2015 for at sikre en indsats for særligt udsatte migranter – primært mennesker fra en række EU-lande. I programmet indgår de frivillige organisationer i et tæt samarbejde med Socialforvaltningens Hjemløseenhed. Formålet med indsatsen er at hjælpe migranterne med at afklare deres muligheder for at skabe et godt liv i Danmark og ellers støtte dem i en tilbagevenden til hjemlandet.

TV2 Lorry havde i går aftes et indslag om initiativet, hvor Jesper Christensen også blev interviewet. Du kan finde indslaget her.