Nyt havekøkken styrker terapien i Faktis have

07.06.2016
  • ""
Et nyt havekøkken styrker terapihaven, der er til stor hjælp for Faktis PTSD-ramte kvinder.

I disse sommerdage er det svært at undervurdere værdien af en have, der både giver svalende skygge, en mulighed for samvær. Det ved de alt om i Fakti, der er en forening for flygtninge- og indvandrerkvinder, og de har netop indviet et nyt havekøkken, der skal bidrage til nytten af deres have.

Faktis terapihave har det sidste års tid givet kvinderne et fælles projekt, hvor de kunne beplante jorden med forskellige former for planter. Det har skabt et dyrkningsfællesskab, der virker terapeutisk for de ofte PTSD-ramte kvinder, og haven har dermed kunnet indgå i kvindernes arbejde med deres PTSD.

Dette fælles arbejde bliver nu styrket og udvidet, da etableringen af et nyt udendørs havekøkken fremover gør det muligt også at være sammen om madlavningen. Det nye havekøkken blev indviet i sidste uge ved en fest i terapihaven.

Socialborgmester Jesper Christensen deltog i indvielsen, og han lagde også stor vægt på fællesskabets værdi:

"Jeg interesserer mig meget for, hvad fællesskaber kan gøre for mennesker, og madfællesskabet kan noget helt særligt. Det er jo typisk sammen med familien, man spiser. Men det fælles måltid kan også skabe familie, eller i hvert fald sammenhold og følelsen af fællesskab. Og følelsen af fællesskab og at høre til, er udgangspunktet for rigtig meget godt."

Fakti har desuden fået tilknyttet sundhedsfaglige medarbejdere, der kan hjælpe kvinderne med at lave sunde og nærende måltider af de afgrøder, som de planter i haven.