11. oktober 2018

Det nye Ungeråd KBH er på plads

Den 5. oktober var der valgfest på rådhuset, da de 35 nye medlemmer af Ungeråd KBH blev præsenteret.

Store, håbefulde øjne skannede listen med de 35 navne. “Blev jeg valgt? JA!”.

Den 5. oktober blev sløret løftet for de 35 unge, der skal repræsentere Københavns ungdom det næste år.  

En af de heldige, der blev valgt ind var Laura Josefia Falk på 15 år, der genopstillede: 
“Jeg er rigtigt glad for at være valgt ind. Det var det, jeg håbede, da jeg stillede op. Det har været rigtigt fedt at være med i ungerådet, og jeg er rigtigt glad for at være det igen og gøre København til et bedre sted for unge,” siger Laura. 

Hun kan nu glæde sig til et spændende år, hvor hun sammen med de andre nyvalgte medlemmer af Ungeråd KBH kan være med til at sætte deres præg på København. 

Ungeråd KBH har nemlig hvert år mulighed for at sende op til fire forslag til politikkerne i Borgerrepræsentationen, som de skal behandle. 

I september havde Ungeråd KBH for første gang forslag med på mødet i Borgerrepræsentationen, og alle fire forslag blev godkendt og sendt videre til de relevante udvalg. 

Børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen holdt velkomsttale for de håbefulde unge, inden det nye råd blev præsenteret. Han sagde:  
“I skal turde sige jeres meninger, selvom det måske er nogle garvede politikere der er uenige med jer. I skal snakke med jeres klassekammerater og venner, og få så mange unge holdninger med i arbejdet som muligt. Jeg er helt sikker på, at I alle sammen kommer til at gøre et fremragende stykke arbejde.” 

Der gik heller ikke lang tid, før det helt nyvalgte Ungeråd KBH skulle på arbejde. Allerede den 10. oktober holdt de det første møde for de nye medlemmer.