28. maj 2018

Børne- og ungdomsborgmesteren byder indsats for at få flere børn i daginstitution velkommen

Regeringen, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti er blevet enige om, at alle børn fra udsatte områder skal i et obligatorisk læringstilbud.

Regeringen, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti er i dag blevet enige om, at alle børn, der bor i udsatte byområder, skal være tilmeldt et obligatorisk læringstilbud på 25 timer om ugen, når de er fyldt et år, hvis de ikke er i dagtilbud allerede.

Børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen byder indsatsen for at få flere børn i daginstitution velkommen.

“Den nyeste forskning viser, at de første år af ens liv er altafgørende for, hvor godt man klarer sig. Her gør dagtilbud en kæmpe forskel. Og derfor er det et stort problem, at fx 21 procent af børn fra Tingbjerg mellem 1-5 år ikke er i et dagtilbud, hvor børnene bliver stimuleret sprogligt, motorisk og socialt, og derfor kan starte i skole på lige fod med deres kammerater fra mere ressourcestærke familier. Derfor er jeg glad for, at vi nu kan få børn i et læringstilbud 25 timer om ugen, hvis deres forældre ikke selv har fået dem i et dagtilbud”.  

Den ny aftale betyder, at børn fra udsatte byområder, skal gå i et læringstilbud på 25 timer om ugen, hvis de ikke er tilmeldt et dagtilbud, inden de er fyldt et år. Hvis barnet ikke er i læringstilbuddet, mister forældrene børneydelsen.

Jesper Christensen er glad for, at man har fået redskaber til at hjælpe en del af de børn, der har brug for det, men håber, at førsteprioriteten stadig vil være at få børnene i dagtilbud.

“Jeg så gerne, at der blev landet en model, der gjaldt hele byen, og ikke kun børn fra familier i de udsatte områder. Derfor foreslog Socialdemokratiet for et år siden automatisk opskrivning, hvor alle børn uanset bopæl bliver skrevet op til en daginstitution på linje med, at vi også har automatisk opskrivning til den lokale folkeskole. Derfor skal vi heller ikke glemme det opsøgende arbejde i de udsatte områder. Det er langt bedre, at forældrene selv indser, hvordan en daginstitution kan være til stor gavn for deres børn. Men det er godt, at vi nu også har muligheden for at sende dem i et obligatorisk tilbud,” siger Jesper Christensen.