Madspild skal på skoleskemaet

03.04.2018
  • ""
Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie deltager ved præsentation af nyt undervisningsmateriale på Amager Fælled Skole den 9. april.

Hvad er forskellen på ”bedst før” og ”sidste anvendelsesdato”? Og hvor længe kan middagsresterne holde sig i køleskabet? 

Alt for meget mad ender i skraldespandene, selvom det stadig kan spises. Det er dårligt for miljøet og for børnefamiliernes pengepung, og derfor skal madspild nu på skoleskemaet som et led i Københavns Kommunes kampagne SPIS DET HELE.

”Det er super vigtigt, at vi får vendt den udvikling, så frisk mad ikke ryger ud i skraldespanden. Jeg er glad for, at vi også lærer børn om konsekvenserne ved madspild i folkeskolen. Børn er utroligt nysgerrige og videbegærlige, og det er vores håb, at de er ligeså nysgerrige, når det kommer til madspild, og hvordan man nedbringer mængden af mad, der ender i skraldespanden,” siger børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen.

Det nye undervisningsmateriale bliver lanceret af Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie, der selv har en stor passion for mad. I forbindelse med det nye undervisningsmateriale har Prinsessen sammen med Københavns Kommune lavet en lille film, hvor hun fortæller, hvorfor det er vigtigt at undgå at smide for meget frisk mad ud. Prinsessen er protektor for Copenhagen Cooking & Food Festival, der i år har fokus på netop madspild.

Prinsessen vil sammen med stifter af Stop Spild Af Mad, Selina Juul, svare på elevernes spørgsmål.

Undervisningsmaterialet er blevet til i et samarbejde mellem Stop Spild Af Mad, Børne- og Ungdomsforvaltningen og Teknik- og Miljøforvaltningen i forlængelse af kampagnen mod madspild.

Materialet kan bruges i forbindelse med Madkundskabundervisningen i 5.-7. klasse.

Om lanceringen:

Materialet bliver lanceret i madskolen på Amager Fælled Skole den 9. april 2018.

Tilmelding skal ske hos jc4n@buf.kk.dk SENEST DEN 6. APRIL KL. 12. Husk at angive navn og medie.

Der vil være mulighed for at dække ankomst og taler under arrangementet.

Kontakt:

Josephine Christine Hald Pedersen, pressemedarbejder i Børne- og Ungdomsforvaltningen

Tlf: 2366 2122, Mail: jc4n@buf.kk.dk