Jobberiet slår dørene op for jobs til socialt udsatte

28.04.2015
  • ""
De fleste mennesker forbinder dem nok med transport, men paller kan bruges til mange ting. Det er de helt med på hos Jobberiet.

Jobberiet er en socialøkonomisk opstartsvirksomhed for socialt udsatte under socialpsykiatrien på Nørrebro, som i sidste uge fejrede sin officielle indvielse.

Virksomheden producerer en bænk ved navn Darling, der er lavet af varmebehandlede EUR-paller. Det giver et smart og urbant møbel, der kan bruges på parker eller pladser, og skaber samtidig jobs i trygge rammer til socialt udsatte borgere.

Pædagogisk medarbejder Anders Leed Christensen, som er værkfører i Jobberiets værksted, fortæller, at Jobberiets mission er at skabe en bro til arbejdsmarkedet for psykisk sårbare og socialt udsatte borgere.

”Det er frisættende for os mennesker at opleve, at vi har noget at bidrage med til fællesskabet, og det er det fællesskab, vi gerne vil etablere med Jobberiet. Her tilbyder vi jobs, hvor man som medarbejder oplever, at man via overskuelige arbejdsgange når frem til det færdige produkt. Som medarbejder i Jobberiet kan man øve sig og blive fortrolig med en daglig arbejdsrutine, så man i sit eget tempo kan ruste sig til stadig større udfordringer,” siger han.

Møblet Darling bliver til i et samarbejde mellem de to virksomheder Nation.dk og out-sider.dk og Center Nørrebro, som er den del af Københavns Kommunes socialpsykiatri.

Læs mere på Jobberiets hjemmeside: https://jobberietdk.wordpress.com/