Jesper Christensen hilser aftale om nye bosteder velkommen

18.10.2016
  • ""
Penge til nye specialiserede pladser og penge til forebyggelse af vold på botilbud er resultatet af ny aftale i Folketinget.

Regeringen og resten af satspuljepartierne i Folketinget vedtog sent fredag aften en handlingsplan, der skal forebygge vold på botilbud landet over. Blandt andet er det blevet besluttet at oprette en ny type tilbud fra 2018 til 150 psykisk syge, der er alt for syge, stofmisbrugende og for farlige til at bo på kommunernes åbne bosteder.

Det hilser Københavns Kommune og socialborgmester Jesper Christensen yderst velkomment, for det har København efterlyst lige siden det første tragiske drab skete på bostedet Ringbo for snart tre år siden.

 - Jeg er glad for, at politikerne på Christiansborg er blevet enige om at lave de nye tilbud, og at man dermed har lyttet til vores budskab om at de almindelige socialpsykiatriske bosteder ikke er løsningen til de sygeste og farligste sindslidende mennesker.

Men det er trist at det først sker i 2018, for vi har en akut situation, som vi må løse så godt, vi kan, indtil da. Og det er især et problem, at vi ikke har fået mulighed for at forbyde og fjerne knive hos beboerne. Vi får stor brug for politiets indsats her, siger Jesper Christensen, socialborgmester i Københavns Kommune.

Du kan se TV2 Lorrys indslag om den nye aftale her.