Fundamentets værested i Holmbladsgade overtages af Kirkens Korshær

02.03.2016
  • ""
Fundamentet overdrager værestedet til Kirkens Korshær, der i forvejen har stor erfaring med tilbud til hjemløse

Fundamentet og Kirkens Korshær er blevet enige om, at værestedet i Holmbladsgade fremover drives af Kirkens Korshær, så de hjemløse borgere kan få det bedst mulige tilbud.

Værestedet tilbyder et opholdssted for mennesker, der ikke har særlig mange andre steder at tage hen. Det er på mange måder gadens dagligstue, hvor hjemløse borgere kan få sig en kop kaffe, en leverpostejsmad eller hjælp til at tilgå internettet.

Siden åbningen i 1999 har værestedet været drevet af Fundamentet. Foreningen har dog i senere år udviklet sig til også at fokusere på mænd, der er ramt af krise som følge af skilsmisse eller parbrud.

Kirkens Korshær driver herberger og varmestuer i hele landet for hjemløse borgere, og de har derfor stor erfaring på det område.

Overdragelsen af værestedet blev markeret onsdag med deltagelse af repræsentanter fra både Kirkens Korshær og Fundamentet, mens blandt andre socialborgmester Jesper Christensen holdt tale.

"Jeg vil gerne sige tak for alt det, som Fundamentet har bidraget med siden åbningen. Nu står vi med en særdeles venligtsindet virksomhedsovertagelse. Kirkens Korshær har mange års erfaring i arbejdet med gadens folk, så jeg er ikke i tvivl om, at værestedet her i Holmbladsgade er i gode og kyndige hænder.", sagde Jesper Christensen.