Flere melder sig som pleje- og aflastningsfamilie

28.08.2017
  • ""
  • ""
  • ""
Københavns Kommune har på kort tid fået 41 københavnere til at melde sig som pleje- eller aflastningsfamilie for udsatte børn.

”Sammen om byens børn”. Sådan lød budskabet på en kampagne, som Socialforvaltningen i Københavns Kommune kørte af stablen før sommeren for at få flere københavnere til at melde sig som pleje- eller aflastningsfamilie for udsatte børn og børn med handicap.

Med kampagnen ville Socialforvaltningen gerne have fat i dem, der normalt ikke melder sig som pleje- eller aflastningsfamilie - gerne københavnerne. Og noget tyder på, at det er lykkedes, da 26 ud af 41 nye ansøgere er bosiddende i København.

Vi er meget glade for, at så mange har lyst til at blive plejefamilie eller aflastningsfamilie. Byens mest udsatte børn har brug for et sæt ekstra forældre, som kan give dem stabilitet og omsorg i en ellers kaotisk opvækst. Her kan både pleje- og aflastningsfamilier hjælpe til med at give de udsatte børn en god barndom, som alle børn fortjener. Det er derfor meget positivt at opleve, at nogle af Københavns mange ressourcestærke voksne har besluttet at ville hjælpe de udsatte børn og deres familier til at få et bedre liv, siger Jesper Christensen (S) socialborgmester i Københavns Kommune.

De 41 ansøgere kan forvente et svar inden for 13 uger fra Socialtilsyn Hovedstaden, hvor man godkender pleje- og aflastningsfamilier i hovedstadsområdet.

Håber flere melder sig  

Selvom Københavns Kommune ovenpå kampagnen har oplevet et beskedent boom i antallet af ansøgere og interessen for at blive familieplejere, vurderer chef for Center for Familiepleje i Københavns Kommune, Sten Kruse-Blinkenberg, at kommunen stadig har brug for flere københavnere, der vil give udsatte børn et bedre liv.

- Behovet for plejefamilier og aflastningsfamilier er svingende. Men lige nu mangler vi stadig 20-25 aflastningsfamilier, og så er der 15 børn, som står på vores visitationsliste og venter på at komme i døgnpleje, forklarer Sten Kruse-Blinkenberg.

Københavns Kommune står ikke alene med manglen på familieplejere. Ifølge Socialtilsyn Hovedstaden kører omkring fem af de større hovedstadskommuner målrettede rekrutteringskampagner og flere af de mindre kommuner oplever også en stigende efterspørgsel på pleje- og aflastningsfamilier.

Fakta:
  • Det seneste år har Københavns Kommune sørget for, at 125 børn har fået mulighed for at komme i pleje- eller aflastningsfamilie.
  • Lige nu mangler Københavns Kommune 20-25 aflastningsfamilier, som kan være med til at give udsatte børn omsorg og tryghed. 15 børn står på en visitationslister og venter på at komme i døgnpleje.
  • Læs mere på www.blivplejefamilie.dk og www.blivaflastningsfamilie.dk