Fiskestænger skal gøre udviklings-hæmmede klogere på livet

07.06.2016
  • ""
Kursus i fiskeri skal give 25 udviklingshæmmede på Amager øget selvværd og mere mod på andre opgaver i livet.

For de fleste er en fisketur på en fiskekutter ikke noget særligt. Men for en flok udviklingshæmmede på Amager er det et redskab til at opnå færdigheder, som de kan bruge resten af livet. I fem dage har 25 udviklingshæmmede fra Center Paletten lært, hvordan man klargør en fiskestang, hvordan man fanger en fisk, og hvordan man renser en fisk.

"Det har været rigtig godt. Jeg har lært rigtig meget og fanget mange fisk. Jeg har sprunget kaffepauserne over, fordi jeg hellere ville fiske", siger Gunnar Karlberg stolt, der vandt pokalen som den mest ihærdige fisker blandt de 25 kursister.

Jette Bentsen har været projektleder, og er glad for, at alle 25 kursister har gennemført og fået diplomer.

"Meningen med det her kursus er, at borgerne får nogle nye kompetencer i livet. De får en succesoplevelse ved at kunne fiske, og det giver dem mod på at lære andre ting i livet", siger Jette Bentsen.

Også Socialborgmester Jesper Christensen (S) var med til overrækkelsen.

"Det er fantastisk at se, hvordan man kan lære om livet ved at fiske. Det handler blandt andet om tålmodighed, omhyggelighed og sammenhold – alle ting, som er drønvigtige her i livet", siger socialborgmester i Københavns Kommune Jesper Christensen (S), der uddelte diplomer til de 25 glade kursister ved Scanport Havn i Kastrup.