Fælles hus for mennesker med psykiske lidelser slå dørene op

16.12.2016
  • ""
Socialborgmester Jesper Christensen åbnede i dag det nye Hus for Psykisk Sundhed med regionsformand Sophie Hæstorp Andersen.

Med Huset for Psykisk Sundhed får borgerne én indgang til den hjælp, de har brug for. Mange borgere har ofte brug for hjælp fra både region og kommune, og ved at samle indsatserne i et fysisk hus er ambitionen, at borgerne vil opleve en lettere og mere smidig indgang til hjælp, de har brug for. 

Når man træder ind i Huset for Psykisk Sundhed bliver man budt velkommen i den åbne modtagelse med en café, hvor brugere og pårørende kan få en kop kaffe og møde personale fra både Københavns Kommune og Region Hovedstadens Psykiatri.

Der sidder også en beskæftigelseskonsulent fra Jobcenter København to gange om ugen klar med råd og vejledning. Derudover er der hjælp og rådgivning at hente fra husets frivillige peer to peer-medarbejdere.

Mere omsorgsfuld behandling

"Mennesker med psykiske lidelser har for længe været svingdørspatienter i det kommunale og regionale system. Det kan vi gøre bedre. Og derfor er jeg rigtig glad for, at vi nu åbner dørene til Huset for Psykisk Sundhed. Borgerne kan se frem til et mere sammenhængende forløb og bedre og mere omsorgsfuld behandling. Jeg har store forventninger til, at Huset for Psykisk Sundhed kan være et fyrtårn i den indsats," siger socialborgmester i København, Jesper Christensen.

Og formand for Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen supplerer.

"Mange mennesker med psykisk sygdom har brug for hjælp fra flere forskellige instanser. Desværre oplever for mange, at den ene hånd ikke ved, hvad den anden gør. Derfor skal vi styrke den tværgående indsats mellem kommune og region, så den hjælp, der er behov for, er ligefor. Uanset om det er socialpsykiatri eller behandlingspsykiatri. Det kan Huset for Psykisk Sundhed være med til at sikre, og jeg er meget spændt på at følge udviklingen".

Planen er, at der med tiden skal være tre-fire psykiatrihuse i København, ligesom man vil undersøge muligheden for at udrulle erfaringerne fra Griffenfeldsgade til andre kommuner.