Om Jesper

Læs mere om Jespers personlige og professionelle baggrund

Jeg er født i 1962 i Tingbjerg, hvor jeg boede frem til 2018. Jeg har spist mine madpakker og leget med venner i frikvartererne på Gavlhus Skole fra 0. til 10. klasse. Først da jeg kom på Efterslægtens Gymnasium fik jeg min daglige gang uden for Tingbjerg.  Jeg har altid holdt af Tingbjerg fordi der er et stærkt fællesskab, hvor folk kender og passer på hinanden. Men det er også et kvarter, hvor der bor mange mennesker med alvorlige problemer.

Tingbjerg har på godt og ondt været fundamentet for mit politiske livssyn. Det er min ambition, at folkeskolen skal være alle forældres foretrukne valg, simpelthen fordi folkeskolen som ingen anden kan skabe et stærkt fællesskab, her mødes vi og lærer hinanden at kende på tværs af sociale, økonomiske og etniske skel.

Jeg blev valgt ind i Borgerrepræsentationen første gang i 2001, i de sidste måneder af 2013 var jeg børne- og ungdomsborgmester første gang. Nu er jeg tilbage i Børne- og Ungdomsforvaltningen efter fire år som socialborgmester.

Tidligere har jeg blandt arbejdet for Socialdemokratiet på Københavns Rådhus og som regnskabschef i Socialt Boligbyggeris Ungdomsklubber. Jeg var med til at etablere en af Danmarks første lokale tv-stationer – selvfølgelig i Tingbjerg, udsendelserne blev produceret af børn og unge i området. Jeg har også arbejdet i Tingbjerg Fritidscenter som uuddannet klubpædagog.